Therapie

PNE

Wat is PNE (Percutaneous Needle Electrolysis)?
PNE is een behandelmethode voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. Onder echogeleiding wordt een dry-needling naald aangebracht in de aangedane structuur, waarna 3×3 seconden een continue stroomvorm met hoge intensiteit wordt toegediend. Hierdoor ontstaat er een kleine ontstekingsreactie, welke nodig is voor het genereren van nieuw, gezond weefsel. Met andere woorden het lichaam wordt opnieuw gestimuleerd om te starten met herstellen.

Deze effectief bewezen therapie wordt al vele jaren toegepast in binnen- en buitenland, zowel bij topsporters als bij recreatieve sporters.

Indicaties percutane elektrolyse therapie in fysiotherapie
Percutane elektrolyse therapie heeft een hoge, aantoonbare effectiviteit bij acute en chronische klachten. Percutane elektrolyse therapie is onder meer in te zetten voor achillespeesklachten, kniepeesklachten (jumpers knee), hielspoor, fascia plantaris, zweepslag, schouderklachten als gevolg van pees- en of slijmbeursbeschadigingen, een tenniselleboog of een golferselleboog.

Grote veranderingen zijn al merkbaar na 3 à 4 behandelingen. Deze vorm van behandelen past in veel gevallen heel goed naast fysiotherapeutische behandeling middels oefentherapie.