Specialisaties

Sportfysiotherapie

Speerpunten van de sportfysiotherapeut.

  • Herstel na een blessure en terugkeer in de sport.
  • Beter functioneel bewegen.
  • Blessurepreventie.

Wanneer ga je naar de sportfysiotherapeut?
Wanneer sporten door een blessure niet meer gaat of klachten veroorzaakt, ben je bij ons voor sportfysiotherapie op de juiste plek!
Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het analyseren van functioneel bewegen en helpen je met een verantwoorde opbouw naar jouw gewenste sportniveau.
Samen maken we een plan om jou zo snel en zo goed mogelijk weer fit en aan het sporten te krijgen.

Waarom Dannenburg Fysiotherapie?
Bij Dannenburg Fysiotherapie hebben we veel ervaring in het diagnosticeren en revalideren van sportblessures, zowel op topsport- als op amateurniveau.
Wij maken vaak gebruik van echo-diagnostiek waardoor we schade aan o.a. banden en spieren snel in kaart kunnen brengen.
Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we korte lijnen met verschillende orthopeden, sportartsen en podotherapeuten in de regio.
Een revalidatie bij Dannenburg Fysiotherapie eindigt niet wanneer jij pijnvrij kan functioneren in het dagelijks leven. We maken samen met jou de stap naar het voetbal-, hockey-, tennis- of korfbalveld, of een andere plek waar we jou zo gericht mogelijk kunnen begeleiden tot sporthervatting.
Onze trainingszaal is ingericht op functioneel trainen, we maken veel gebruik van o.a. weerstandsbanden, aquabags en losse gewichten om het lichaam uit te dagen het maximale uit zichzelf te halen.

Denk je dat dit niet zwaar kan zijn? Kom gerust eens langs.

Stoppen met sporten bij een blessure? 
Een blessure wil niet altijd zeggen dat sporten helemaal niet meer kan! Wanneer de mogelijkheid er is om (aangepast) door te kunnen gaan met sport, overleggen we dit en geven we tips hoe je verantwoord kan blijven sporten.
Wanneer het nodig is om even helemaal te stoppen zullen wij dit ook aangeven, met daarbij welke termijn de verwachting is dat sporthervatting mogelijk is.
Zo weet je direct waar je aan toe bent, want wij snappen maar al te goed hoe belangrijk sport kan zijn.